Personlig utveckling – grundkurs för ett mer medvetet liv

Personlig utveckling i grupp för dig som vill fördjupa din förståelse för vem du är och vart du vill. Baserat på gestaltmetodik, ger behörighet att söka till Terapeutprogrammet och Organisationsprogrammet. 

Kursinnehåll

Vill du utvecklas som människa och få ut mer av ditt liv? Vår grundkurs i personlig utveckling ger dig möjlighet att i ett tryggt sammanhang öka din självkännedom. Den bygger på gestaltmetodikens grunder och begrepp och utgörs av en mindre grupp som träffas under en längre period. 


Syfte och mål 
Att på gestaltmetodisk grund ge deltagarna möjlighet till fördjupad personlig utveckling i grupp. 

Innehåll och upplägg
Pedagogiken är upplevelsebaserad med teoretiska inslag. Upplevelsebaserat innebär att arbeta utifrån det som sker i gruppen och relationerna – exempelvis med kommunikation, polariteter, kroppsmedvetenhet, ansvar, val och gränser. Kursledarna utgår bland annat från gestaltteori, existentialistisk filosofi och fenomenologisk metod. Den framväxande grupptryggheten ska utgöra basen för den enskildes personliga utveckling. 

Kursens längd är 16 dagar, uppdelat på fyra kursmoduler. 
Våra grundkurser är ackrediterade av the European Association for Gestalt Therapy (EAGT) och alla kursledare är utbildade vid gestaltinstitut.

Avgift och tillkommande kostnader 
Privatbetalande: 21 500 SEK inkl. moms
Företagsbetalande: 35 000 SEK exkl. moms

Vi samarbetar med HumanFinans som ger dig som privatperson möjlighet till ett räntefritt utbildningslån på kursavgiften. Du kan läsa mer om det och ansöka direkt hos HumanFinans.

Vi erbjuder grundkurser som hålls både på externat och på internat. Externat innebär att kursen hålls i kurslokal på dagarna och att varje deltagare hanterar sin egen kost och logi. Internat innebär att kursen hålls på en kursgård där deltagarna också bor och äter sina måltider. Om kursen hålls på internat tillkommer en kostnad för kost och logi på ca 3500–6000 SEK exkl. moms/kursmodul. Vid bokningsknapparna längst ned på sidan kan du se vilken av formerna som gäller för respektive kursstart. 


Antagning
När du skickat in din anmälan kontaktas du av kursledare för ett gemensamt samtal. Därefter får du besked om du blivit antagen till kursen och har då möjlighet att svara an innan din anmälan blir bindande. 


Kursledare

Varje grundkursomgång leds av två kursledare. Här kan du läsa mer om dem och se när de startar nästa gång. Anmäler dig gör du längst ned på sidan. Där hittar du också alla kursdatum för respektive kursstart.


Helena Mering & Anna-Karin Bergström. Kommande start 5/9 på externat i centrala Stockholm.

Helena är auktoriserad gestaltterapeut med mottagning för individer, par och grupper. Hon är även aktiv som utbildningsterapeut för studerande vid Gestaltakademins diplomprogram. Anna-Karin är diplomerad gestaltterapeut och arbetar med par, grupper och handledning. Hon har en bakgrund inom psykiatri och socialt arbete. 

Inez Victor & Theresia Kolstad. Ny start under planering. Vill du gå grundkurs med just Inez och Theresia? Anmäl ditt intresse till oss!

Inez är auktoriserad gestaltterapeut och retoriker med över 20 års erfarenhet av att arbeta med människor, kommunikation och relationer. Theresia är auktoriserad gestaltterapeut, sjuksköterska, verksamhetsutvecklare och chefscoach med flera års arbete av ledarskapsutveckling och med grupper. 


Kommande tillfällen

Stockholm

Centrala Stockholm/externat
Få platser kvar